Gudstjänster på söndag kl 10        

Ett nytt utseende på New Life Stockholm

Under september 2015 fick församlingen New Life i Storstockholm ett nytt utseende! Alla som känner till New Life, vet att vi har alltid haft ett hjärta för församlingsplantering och en passion för att genom våra liv och vårt arbete nå ut till människor och visa dem på Jesus. Samtidigt har vi blivit försiktiga då vi insett vilka enorma ansträngningar det innebär att plantera församlingar genom en liten grupp människor i ett team.

Därför har vi nu valt att arbeta i Storstockholmområdet genom en sk. multi-site församlingsmodell. Det innebär att vi istället för att sända ut små team istället uppmuntrar flera av våra medlemmar att plantera en församling på en annan geografisk plats. Församlingar som fortfarande kommer att vara en del av New Lifes nätverk.

Vi kommer att ha lokalt ledarskap på varje plats, men även ett gemensamt ledarskapsteam så att vi håller står tillsammans med samma vision och grundläggande värderingar. Vi kommer fortsätta att arbeta tillsammans utifrån våra styrkor och kallelser - vilka kan variera från plats till plats - och även stötta varandra oavsett var och när behov uppstår.

New Life Stockholm får nu en mer regional identitet och kommer att finnas kvar i Alvik och därifrån fortsätta att hjälpa nuvarande och kommande siter att utvecklas.

Fördelarna med detta arbetssätt

• Vi etablerar oss mer lokalt med en större mängd människor.

• Det är lättare att utveckla sätt att arbeta för att nå ut bland grannar, vänner och familj när fler kan komma till en kyrka nära sitt hem.

• Geografisk närhet främjar gemenskap och omsorg inom församlingarna.

• Det är lättare att anpassa till de specifika behov som finns lokalt.

• Det blir lättare att erbjuda träning i evangelisation, mission och ledarskap för fler.

Naturligtvis kommer den här modellen även att medföra utmaningar, kanske främst inom kommunikation och organisation.

Om du är intresserad av att engagera dig i någon av platserna och/eller lära dig mer om dem så är du välkommen att besöka någon av deras gudstjänster på söndagar kl 16.00 eller kontakta:

Fridhemskyrkan: Jenny Wahlström

New Life Hässelby: Rui de Sousa

Sollentuna: Andreas Palm

New Life Stockholm kommer att fortsätta med sina gudstjänster kl 10.00 samt kl 13.00 så du är fortsatt varmt välkommen även till Alvik!